Kesäkurpitsatuotanto on ollut sen verran runsasta että piti etsiä ohje tähän kakkuun jota on joskus maistettu mutta ennen en ole itse tehnyt.

tosin tuota kuorrutus ja koristelua en tästä ohjeesta käyttänyt

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl kaakaojauhoja
  • 4 dl sokeria
  • 2 dl kasviöljyä
  • 5 dl raastettua kesäkurpitsaa (noin 2 keskikokoista)
  • 2 dl rouhittua hasselpähkinää
  • 2 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vanilja-aromia tai vaniljasokeria
  • 2 dl maitoa tai piimää
  • 2 rkl perunajauhoja
  • Kuorrutus:
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3-4 dl tomusokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • Koristeluun:
  • kokonaisia pähkinöitä

1.Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sekoita kaikki aineet puuhaarukalla isossa kulhossa. Taikina on melko paksua.

2.Nostele taikina kakkuvuokaan ja paista kypsäksi 180-asteisessa uunissa 40-45 minuuttia.

3.Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään tasaiseksi tahnaksi ja levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele heti.